Wat is Eufonie

Eufonie betekent welluidendheid, mooie klanken. En dat ga je hier vinden, niet letterlijk maar wel in de vorm van positieve woorden en berichten waar jij iets uit zou kunnen halen om je voordeel mee te doen. Om te beginnen de 4 stappen naar jouw beste zelf!

Stap 1: De keus valt op jou

De eerste stap naar de beste versie van jezelf zet je door echt voor jezelf te kiezen.
En dat is niet zo vanzelfsprekend want andere mensen en andere zaken zijn vaak belangrijk, urgent of een ingesleten gewoonte. 

Dus stel jezelf een aantal vragen, bijvoorbeeld waarom wil ik deze keuze maken en wat is mijn doel? Dit is ook de fase van in beweging komen, je motivatie omzetten naar actie.

Stap 2: Verzamel jouw supporters

De tweede stap is het verzamelen van jouw supporters. Daarmee bedoel ik geen juichende mensen voor je deur maar dingen, mensen, gewoontes en andere zaken in jouw leven die jou gaan helpen om de beste versie van jezelf te worden. Want ook al is het jouw reis, je hoeft het niet alleen te doen.

Stap 3: Eufonie

Wanneer je een tijdje op weg bent, resultaten boekt en verschil merkt dan volgt de eufonie. Het gevoel dat jij de touwtjes in handen hebt, dat je controle hebt. Wat een heerlijk gevoel! Maar nog mooier is dat jij dit gevoel van eufonie kan gebruiken, uitbuiten zelfs om nog steviger de laatste stap te nemen.

Stap 4: Is dit echt jouw beste versie

Hoe lekker is rijden op cruisecontrol?! Geen stress, niet steeds inhalen of ingehaald worden, lekker op je eigen baan blijven en ondertussen genieten van het landschap waar je doorheen rijdt. Heerlijk, je hebt jouw beste versie in laten stappen en geniet nu van de reis maar ben je ook al op je bestemming?

 

Je hebt nu de ervaring van groei en verandering, vraag jezelf af of je tevreden bent of juist gestimuleerd om te onderzoeken of er wellicht nog een 3.0 versie (of zelfs 4.0 etc) in zit?

Je wilt de stappen gaan zetten maar niet alleen....

Dat begrijp ik want een verandering in gang zetten is vaak net even iets makkelijker als je een steuntje in de rug hebt. Daarom heb ik bovengenoemde stappen uitgewerkt in een eenvoudige en korte methode waarin ik bij de hand neem en een paar weken met je mee loop want als jij eenmaal op gang bent kan misschien zelfs ik je niet meer bijhouden!

Dus wil je een stukje samen oplopen, kijk dan even hier.